Agrement

Agrement

Pensiunea Vânătorul iti pune la dispozitie servicii de patru stele, iar distractia e la ea acasă. Mai jos poti vedea în detaliu ce anume poti face în Vatra Dornei şi în împrejurimi. Fie că e parapantă, cicloturism sau river rafting, plictiseala nu îşi găseşte locul în statiunea noastră.

Cicloturism

Vă propunem un circuit de aprox 75 km prin comunele şi satele dornene:
– circuitul se desfăşoară pe drumuri forestiere, comunale sau asfaltate;
– circuitul poate fi abordat şi în mai multe etape de câte 20 sau 30 de km fiind astfel accesibil şi persoanelor mai puţin antrenate.

Alpinism

Cea mai buna zonă de catărare în zonă se află în Masivul Rarău – Pietrele Doamnei. Marea majoritate a traseelor sunt amenajate profesional. Toate traseele amenajate sunt protejate cu material FIXE. Retragerile obligatorii prezintă top-uri FIXE consolidate cu lant şi verigă de rapel.
Recomandare: consultati-vă cu membrii SALVAMONT din zonă pentru evitarea unor situatii delicate.

Mountain Bike

Va propunem:
A. Un circuit de 82 de km ce traverseză masivele Giumalău , Suhard şi Obcina Mestecănişului.
– asfalt : doar 2 km;
– clasificare : dificil;
– satisfacţii: maxime;
– variante: traseul poate fi întrerupt la Cabana Giumalău, Pasul Mestecăniş sau satul Ciocăneşti.

B. Circuite scurte pe trasee montane în masivele Suhard, Bistriţei, Călimani sau Giumalău (traseu de coborâre pe drum forestier de 22 km.).

Nordic Walking

Nordic Walking a apărut în Finlanda la începutul secolului trecut, când schiorii finlandezi au început sa folosească în antrenamentele de vară şi betele de schi. Acest sport a fost „redescoperit” în 1992 în S.U.A. (Pole-Walking). În scurt timp, rezultatele uimitoare ale acestui sport au declansat, la finele anilor ’90, o adevarată explozie în rândul finlandezilor şi nu numai. Beneficiile rezultate din practicarea NW au facut ca acesta să devină un sport de masă într-o serie de tări din lume, cu precadere în Austria, Germania şi tarile scandinave.

Tendinta actuală arată că Nordic Walking este considerat sportul cu cea mai mare creştere în Europa de Vest. Datorită caracteristicilor de întretinere a sănătătii, acest sport poate fi practicat de persoane de vârste diferite, de la copii până la bătrâni, inclusiv de cei cu deficiente de sănatăte. Asigurările de sănătate din multe tări încurajează acest sport, rambursând costurile rezultate din practicarea acestuia.
Lungimea totală a traseelor amenajate la Vatra Dornei este de aproximativ 45 km. Traseele de mai jos sunt destinate Nordik walking-ului.

DEALU NEGRU Lungime: 9,2 km. Diferenţă de nivel: 464 m

RUNC Lungime: 4,7 km. Diferenţă de nivel: 305 m

DRĂNCANI Lungime: 5,6 km. Diferenţă de nivel: 309 m

PARC Lungime: 2 km. Diferenţă de nivel: 39 m

Paint Ball

Acesta este un sport de intarire a caracterului, in care jucatorii invata despre spiritul de echipa, castiga incredere in ei însisi, dezvolta abilitati de lideri si se distreaza, eliberandu-se in acelasi timp de stres.
Din ce in ce mai mult, marile companii descopera beneficiile participarii personalului si conducerii firmei la astfel de jocuri, in locul traditionalelor picnicuri.
Paintball este un sport interesant, si mai presus de orice, inseamna distractie! Este o oportunitate de a uita de responsabilitatile cotidiene si de a regasi gustul distractiei. Cand adrenalina incepe sa creasca nu poti sa nu te indragostesti de fiorul jocului!

Plimbare cu bărcile pe Bistrita

Mjlocul de deplasare cel mai economic şi ecologic (alături de ciclism) ce oferă posibilitatea turiştilor de a admira peisajul Ţării Dornelor, crestele muntilor Bistritei, Giumalau.

Traseul 1 are ca punct de plecare confluenta raurilor Dorna si Bistrita Aurie, iar punctul terminus este la Zugreni – Cheile Bistritei.
Distanta: 22 km. Timp de parcurs: 2 ½ – 3 ore

Traseul 2 are ca punct de plecare comuna Crucea (36 km de la Vatra Dornei) , iar punctul de sosire la Barnar.
Distanta 10 km. Timp de parcurs : 1 1 ¼ ore

River Rafting

Placerea de a te plimba pe cărări de ape în ambianta deosebită, plăcerea unei odihne binemeritate pe malul apei la un foc domol cu iz de fum şi slănină perpelită.

Sectoarele de rafting (grad 3 pe o scara de la 1 la 5 –cel mai greu-) sunt:
Zugreni – Cheile Bistritei (21 km de la Vatra Dornei) cu o lungime de 1.2 km.
Toance – comuna Crucea (36 km de la Vatra Dornei) cu o lungime de 1.3 km.
Traseul se poate parcurge de 2 sau 3 ori pentru a da posibilitatea şi membrilor mai putin curajoşi şi care au cântărit dificultatea cursei de a decide daca vor să ia parte la a doua, respectiv a treia coborâre.

IMPORTANT: TREBUIE CA FIECARE PARTICIPANT SĂ AIBĂ ASUPRA SA ECHIPAMENT DE SCHIMB (TRICOU + PANTALON SCURT). ECHIPAMENTUL PE CARE-L FURNIZĂM ESTE IMPERMEABIL DAR NU ASIGURĂ PROTECŢIE TOTALĂ LA UMEZEALĂ, TRANSPIRAŢIE, ETC.

Team building

STAŢIUNEA VATRA DORNEI reprezinta destinatia ideala pentru a evada din cotidianul traseelor turistice clasice, puteti încerca ineditul turelor de aventura şi, privit din alt unghi, frumoasele peisaje ale muntilor Calimani, Giumalau, Rarau, Bistritei si Suhard. Turismul activ si de recreere ofera ambianta necesara destinderii prin practicarea diferitelor forme care completeaza o simpla drumetie montana. Peisajele si traseele turistice sunt abordate din alt unghi, folosind alte capacitati fizice, decât simplul mers pe jos, perspectiva fiind cu totul inedita.
Complexitatea si dificultatea practicilor se rezuma în final la optiunea directa si stricta a turistilor, functie de vârsta, capacitate fizica sau sanatate, antrenament si cunostinte în domeniu sau nu. Cel mai bun exemplu il constituie persoanele care au depasit cu vrednicie varsta de 60 de ani si care au terminat cu bine traseele propuse, facand obiectul discutiei unor alte ture mai dificile si mult mai complexe.
Dar pentru că „vorba lunga, saracia omului” iata ce va putem oferi ca alternative pentru sejurul pe care ati ales sa-l petreceti cu noi:

<b
– Stanca Alpina Dorna 1 (escalada, coborare pe funicular, rapel)
Aflata in statiunea Vatra Dornei, (15 min pe jos din centru) stanca alpina Dorna 1ofera posibilitati multiple doritorilor in initiere alpinism. Se asigura echipament profesional de protectie: corzi, hamuri, carabiniere, casti, etc. Initierea reprezinta modul de efectuare a nodurilor, legarea in coarda, sisteme de asigurare si autoasigurare, rapel si ascensiune pe corzi Durata aprox: 4 – 5 ore.

ESCALADA SI TEHNICI ALPINE
– Stanca Rusca (escalada si bouldering ) – 13 km. Vatra Dornei – grup 1 – 6 persoane + transport echipament si ghizi
– Pietrele Doamnei – Masivul Rarau – (escalada si alpinism) –grup /1 – 6 persoane + transport echipament si ghizi.
Traseul turistic este desfasurat pe verticala unei stanci utilizand tehnici specifice alpinismului. Grad scazut de dificultate, garantia parcurgerii unor peisaje inedite. Lungimea traseelor variaza de la 20 m la 80 m.

PLIMBARE CU BARCA PE BISTRIŢA (3 -15 pers): râul Bistrita, ture de 1 zi sau 2 zile de cate 4-5 ore/zi. Functie de adancimea apei, plecarea se poate face din centrul statiunii Vatra Dornei, sau din Cheile Zugreni.
(min. 3 pers) – functie de lungimea traseului.
Placerea de a te plimba pe carari de ape în ambianta deosebita, placerea unei odihne binemeritate pe malul apei la un foc domol cu iz de fum si slanina perpelita.

VIA FERRATA
Traversarea raului Dorna pe 2 cabluri paralele în plan vertical.
Ambitia de a reusi si a învinge propriile temeri si curajul pentru a încerca senzatii posibile numai sub o îndrumare avizata. „Atelierelul” de via ferrata este montat chiar în centrul statiunii Vatra Dornei si constituie deliciul multor turisti sositi. Se asigura echipament profesional de protectie: corzi, hamuri, carabiniere, casti, etc.

PAINT BALL
Acesta este un sport de intarire a caracterului, in care jucatorii invata despre spiritul de echipa, castiga incredere in ei insisi, dezvolta abilitati de lideri si se distreaza, eliberandu-se in acelasi timp de stres. Din ce in ce mai mult, marile companii descopera beneficiile participarii personalului si conducerii firmei la astfel de jocuri, in locul traditionalelor picnicuri. Paintball este un sport interesant, si mai presus de orice, inseamna distractie! Este o oportunitate de a uita de responsabilitatile cotidiene si de a regasi gustul distractiei. Cand adrenalina incepe sa creasca nu poti sa nu te indragostesti de fiorul jocului!

PIERDUŢI ÎN NOAPTE + TIROLIANA
Exerciţiul reprezintă parcurgerea unui traseu sinuos cu obstacole in care membrii unei echipe sunt legati la ochi coordonarea fiind facută de şeful echipei (nelegat la ochi). Participanţii se vor tine de mână. La capatul acestui traseu participanţii vor fi dezlegati la ochi şi vor traversa o vale cu ajutorul unei tiroliene, Gradul de dificultate este mediu. Oprirea este calculată să se efectueze gravitaţional cu un minim efort din partea unui coechipier asistat direct de un trainer.

TEAM FORCE
Parcurgerea unui traseu de aproximativ 30 m lungime de-a lungul căruia sunt 2 obstacole:
– plasa de paianjen (5 m înălţime, 2,5 m lăţime, cu ochiuri de 20/20 cm) – plasa este montată între 2 arbori.
– via ferrata – traversarea unei porţiuni de traseu utilizând 2 corzi statice montate paralel în plan vertical la o inalţime de aproximativ 1,5 m de sol. Echipele vor fi din 10 – 12 persoane. Coechipierii vor asigura (asistaţi de trainer) pe parcursul traseului partenerul aflat în exerciţiu.

CULEGATORUL DE PERLE
Este un exerciţiu la care trebuie sa participe toata echipa. Reusita este garantată doar de colaborarea între membrii echipei. „CULEGĂTORUL” este ancorat la aprox 1,5 m de sol cu ajutorul unor scripeţi şi trebuie condus cu ajutorul a 3, 4 corzi orizontale să culeagă mai multe obiecte situate într-un anumit perimetru.

MLAŞTINA + ŞENILA
Este un exercitiu prin care cate 10 coechipieri vor avea de parcurs un traseu in care:
– mlaştina: deplasarea se face strict pe rigle din lemn sau caramizi (mari din lemn), cel din urma fiind obligat a transnite catre cel din faţă elementul răms liber în spate.
– şenila: deplasarea se face pe două scanduri ce imita doua schiuri pe care se aşează cu picioarele coechipierii. Cu ajutorul unor corzi ce sunt legate de scanduri şi ţinute în mâini şi prin păşire concomitentă coordonată, trebuie parcurs un traseu cu curbe, inclusiv întoarceri.

Pensiunea Vanatorul

gradient-divider

vezi pe harta

S.C. DIADAR TURISM SRL | RO 38893468 | J33/267/2018
ADRESA SEDIU CALEA TRANSILVANIEI NR 2, VATRA DORNEI
PENSIUNEA VANATORUL, STR RUNC NR 8 A
TEL 0757052722 /0747843268

TOATE DREPTURILE REZERVATE. POWERED BY

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență online. Prin faptul că sunteți de acord să acceptați utilizarea cookie-urilor în conformitate cu politica noastră de cookie-uri.

Privacy Settings saved!
Setările de confidențialitate

Când vizitați un site Web, acesta poate stoca sau prelua informații din browserul dvs., mai ales sub formă de cookie-uri. Controlați-vă serviciile Cookie personale aici.

Aceste module cookie sunt necesare pentru funcționarea site-ului web și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.

Pentru a utiliza acest site web, folosim următoarele cookie-uri tehnice necesare
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Refuz tot
Accept tot