Mănăstiri
Bucovina
Muzee și Istorie
Divertisment
Propunerea de constituire a Parcul National Calimani s-a facut in anul 1975 de catre Centrul de Cercetari Biologice Cluj. Studiul de constituire s-a elaborat in 1976 de Inspectoratul Silvic Judetean Suceava, in colaborare cu initiatorul si la comanda Comisiei de Ocrotire a Monumentelor Naturii.
Rezervația naturală a fost declarată arie protejată prin Legea nr.5 din 6 martie 2000 (privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului național - Secțiunea a III-a - zone protejate) și este inclusă în situl de importanță comunitară Tinovul Mare Poiana Stampei, sit care începând cu data de 25 octombrie 2011 a fost desemnat ca zonă umedă de importanță internațională. Aceasta reprezintă o zonă naturală (mlaștini oligotrofe împădurite) ce adăpostește o gamă diversă de vegetație higrofilă (specifică tinoavelor) protejată la nivel european și conservă câteva specii faunistice aflate pe lista roșie a IUCN.
Situl cuprinde largi porțiuni din Vârfurile Pietrosul Bistriței (1791 m) și Bogolin (1748 m) din Munții Bistriței, având ca limită de nord Bistrița, care formează Cheile Zugrenilor pe o lungime de 2,5 km. Se află pe teritoriile administrative ale comunelor Crucea în aval și Dorna-Arini în amonte. Valea are o lățime care variază între 150 si 200 m, pereții reliefați prin versanți foarte abrupți având înălțimi ce variază între 200 si 300 m.
Moşul, Mucenicul, Mareşalul, Nefertiti, Ramses, Guşterul…nuuu, nu am luat-o razna…sunt doar denumiri bizare pentru câteva dintre “statuile” cu forme zoo- şi antropomorfe ce compun Rezervaţia 12 Apostoli din Parcul Naţional Călimani.
Masivul Rarau Giumalau cu TransRaraul
Statiunea Vatra Dornei este pregatita pentru amatorii de sporturi de iarna cu 4 partii de schi: Partia Dealul Negru, Partia Veverita, Partia Parc 1 si Partia Parc 2. Gasiti in continuare detalii despre aceste partii.
Rafting in statiunea Vatra Dornei - una din posibilitatile de agrement foarte solicitata de grupuri.
Tiroliana din Vatra Dornei peste raul Dorna
Peisaje, povești, oameni, tradiții și obiceiuri din Țara Dornelor, tărâm cu iz bucovinean în care vrei să ajungi și din care nu mai vrei să pleci.
Românii au fost dintotdeauna legați de datinile stramoșești, pe care le-au respectat cu sfințenie la vreme de sarbătoare. În ultimii 20 de ani, influențele Occidentului au pătruns în casele noastre, dar încă mai există locuri în țară, printre acestea numărându-se și Vatra Dornelor, în care obiceiurile străvechi se ...
Distractie la inaltime intr-un peisaj idilic: Parcul de Aventuri din Gura Humorului este exact locul potrivit pentru aventurierii tineri si adultii tineri in suflet.
Complexul de Agrement Arinis Gura Humorului
Salina Cacica este o salină aflată în localitatea Cacica (jud. Suceava). Descoperirile arheologice din 1989 de la Cacica au atestat că aici a existat una din cele mai vechi exploatări de sare recristalizată din saramură (prin fierbere și evaporare) din Europa, datate din perioada culturii Starčevo-Criș din neoliticul timpuriu. În zonă există și acum mai multe izvoare sărate.
Partia de schi Soimu din Gura Humorului