Manastiri Bucovina

Rezervă



Manastirea Dragomirna

Mănăstirea Dragomirna este un complex mănăstiresc fortificat, construit în perioada 1602-1609 în satul Mitocu Dragomirnei din comuna omonimă (jud. Suceava) de către mitropolitul Anastasie Crimca al Moldovei.

Manastirea Voronet

Mănăstirea Voroneț, supranumită „Capela Sixtină a Estului”, este un complex monahal medieval construit în satul Voroneț, astăzi cartier al orașului Gura Humorului (jud. Suceava). Ea constituie una dintre cele mai valoroase ctitorii ale lui Ștefan cel Mare (1457-1504). Biserica a fost ridicată în anul 1488 în numai 3 luni și 3 săptămâni.

Manastirea Moldovita

Mănăstirea Moldovița este una din vechile așezări călugărești, cu un important și glorios trecut istoric, străjuitoare de veacuri la hotarul Moldovei de nord, situată în comuna Vatra Moldoviței la o distanță de circa 15 km de comuna Vama (jud. Suceava).

Manastirea Sucevita

Mănăstirea Sucevița este situată la 18 km de Rădăuți (jud. Suceava). Ea este înscrisă pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Tradiția așează pe valea râului Sucevița, între dealuri, o biserică din lemn și o schivnicie de pe la începutul veacului al XVI-lea.

Manastirea Putna

Mănăstirea Putna este un lăcaș monahal ortodox, unul din cele mai importante centre culturale, religioase și artistice românești. A fost supranumită „Ierusalimul Neamului Românesc” (Mihai Eminescu). Mănăstirea se află la 33 km nord-vest de orașul Rădăuți (jud. Suceava)

Manastirea Humor

Mănăstirea Humor este o mănăstire ortodoxă construită în anul 1530 în satul Mănăstirea Humorului din comuna omonimă (jud. Suceava), de către marele logofăt Toader Bubuiog.

Manastirea Sfantul Ioan cel Nou din Suceava

Mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou este o mănăstire ortodoxă, construită în perioada 1514-1522 în orașul Suceava. Ea se este situată pe strada Ion Vodă Viteazul nr. 2, în apropiere de Cetatea de Scaun a Sucevei.

Manastirea Bogdana

Mănăstirea Bogdana este o mănăstire ortodoxă de călugări situată în municipiul Rădăuți (jud. Suceava), pe strada Bogdan Vodă nr. 4-6. Biserica mănăstirii a fost ctitorită de către voievodul Bogdan I (1359-1365), întemeietorul statului feudal moldovean, și a avut rolul de necropolă domnească.

-->

Manastirea Slatina

Mănăstirea Slatina este o mănăstire ortodoxă, construită între anii 1553-1564 în satul Slatina din com. Slatina, jud. Suceava de către domnitorul Alexandru Lăpușneanu. Mănăstirea Slatina a îndeplinit rolul de necropolă domnească a Moldovei (1522-1677), aici aflându-se mormântul domnitorului Alexandru Lăpușneanu, al Doamnei Ruxandra (fiica lui Petru Rareș) și ale celor două fete ale lor.