Muzee in Bucovina

RezervăCetatea de Scaun a Sucevei

Cetatea de Scaun a Sucevei, este o cetate medievală aflată la marginea de est a orașului Suceava. Cetatea a fost construită la sfârșitul secolului al XIV-lea de Petru I Mușat și a fost fortificată în secolul al XV-lea de Ștefan cel Mare.

Muzeul Satului Bucovinean

Muzeul Satului Bucovinean este un muzeu în aer liber din municipiul Suceava, care pune în valoare patrimoniul cultural-arhitectonic de factură populară din Bucovina. Muzeul dispune de un număr de peste 30 de obiective: case tradiționale din lemn, anexe gospodărești, instalații tehnice populare, ateliere meșteșugărești, construcții comunitare.

Hanul Domnesc din Suceava

Hanul Domnesc din Suceava este un fost han medieval construit la mijlocul secolului al XVII-lea în centrul orașului Suceava, pe Strada Ciprian Porumbescu nr. 5. În prezent, aici funcționează Muzeul Etnografic din Suceava.

Casa Memoriala Ciprian Porumbescu

Casa memorială Ciprian Porumbescu este un muzeu memorial înființat într-o anexă originală a fostei case parohiale din satul Stupca (azi satul Ciprian Porumbescu din jud. Suceava). Familia Porumbescu a locuit aici între anii 1865-1884.

Muzeul Ciprian Porumbescu

Muzeul Ciprian Porumbescu

Muzeul Oualor Incondeiate Lucia Condrea

Muzeul Oualor Incondeiate Lucia Condrea

Muzeul Etnografic Ioan Gramada

Muzeul Etnografic Ioan Gramada